επιλογή γλώσσας

➤ CHOOSE your Language ↓↓ Sprache WÄHLEN ↓↓ ВЫБЕРИТЕ свой язык ↓↓ ОБЕРІТЬ свою мову ↓↓CHOISISSEZ votre langue ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ELIGE tu idioma ↓↓ 选择你的语言 ↓↓ 選擇你的語言 ↓↓ Scegli la tua LINGUA ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ اختر لغتك ↓↓ Dilinizi seçiniz ↓↓ अपनी भाषा चुनें ↓↓ زبان خود را انتخاب کنید ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ZGJIDHni gjuhën tuaj ↓↓ ИЗБЕРЕТЕ вашия език ↓↓ 言語を選んでください ↓↓ בחר את השפה שלך ↓↓..

LANGUAGE SELECTION ↓↓ SPRACHAUSWAHL ↓↓ CHOIX DE LA LANGUE ↓↓ SCELTA LINGUA ↓↓ ВЫБОР ЯЗЫКА

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Εάλω η Πόλις, Επιτέλους! Και μετά, θα... κλαίνε οι Έλληνες γιά ’κείνα που ποτέ, 2.000 τώρα χρόνια, δεν τα αξιώθηκαν.

Διδάγματα από τον Βίο και την Πολιτεία των Ελλήνων και του Ελληνισμού.


Εάλω η Πόλις! 29 Μαΐου 1453 [απόσπασμα]

    «Κάλλιο η ζωή εν τιμαίς…
κι αφού η μάχη  τού ’παν  άνιση
και λιγοστοί οι υπερασπιστές της,
δώστε την Πόλη…»
    Κάλλιο η ζωή εν τιμαίς! Συμφώνησε
ο Προεστός Δαμόχαρης  τον είδαν 
καψωμένοι αράπηδες τον καρτερούσαν στην Κερκόπορτα 
με τ’ ακριβές αντίτιμο κατάστηθα
και… επιτέλους!
Εάλω, έτοιμη από καιρό, η χιλιοπροδομένη Πόλη*…
-----------------------------------
*Πόλη = η Κωνσταντίνου Πόλις, η Μητρόπολις της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και ως ιΣΤαΝΠούΛ ~ η ΜηΤΡόΠοΛις της ΝεοΟθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Εάλω η Πόλις! Επιτέλους! 
Και μετά, θα... κλαίνε οι Έλληνες 
γιά ’κείνα που ποτέ δεν τα αξιώθηκαν!
- είπεν ο Ίστωρ -


Ο Ελληνισμός, η μαγιά του Ανθρωπισμού και του Πολιτισμού,
Άρχων των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών,
Γηγενής Γίγαντας είναι και Αθάνατος!
Η Οθωμανική και η Νέο-Οθωμανική Αυτοκρατορία,
αχαΐρευτες μεγαλοκληρονόμοι του Ρωμαϊκού Βυζαντίου,
σκοροφαγωμένες, έρχονται στην ώρα
για να παραδώσουν την σκυτάλη στην Ιστορία
και η Ιστορία, σίγουρη πλέον, 
να την παραδώσει, ξανά, στα χέρια του Παγκόσμιου Ελληνισμού!

    προετοιμάζοντας το έδαφος, 
προφυτεύων δηλαδή, αυτά είπεν ο Ίστωρ –

 Υπερβολές! Θα πεί κανείς...
Πάντως, για εμάς, σημασία έχει το πώς ακριβώς εμείς καταλαβαίνουμε τα πράγματα!

   Τι περισσότερο… υπερασπίζεται ο Τελευταίος Άρχων της διαλελυμένης Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας παρά την τιμή της ετοιμοθάνατης Νέας Ρώμης, της Ρώμης της Ανατολής;

«Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοὶ δοῦναι οὔτ’ ἐμὸν ἐστίν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως άποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν.» Τίποτα άλλο και τίποτα Ελληνικό...


Αυτά έγραψαν και διαιωνίζουν οι καθόλου Φιλέλληνες Φαναριώτες!
Οι Έλληνες, ιστορικά, ήταν ολιγόλογοι!
 Αρκούσε το "Μολών λαβέ" ή το ¨ΟΧΙ"!
Αρκούσε, ακόμη, και ο... Ιστός του Καραϊσκάκη!
..............................................................
Με την προικώα αυτήν απόδοση της Πόλης έδεσε το συμπεθεριό και
ο Γαμπρός του τελειωμένου Κυρίου της Ανατολής
έγινε ο Νέος Ένοικος της Υψηλής Πύλης!
Οι Ρωμιοί ας κλάψουν! Άς κλαίει η Ρώμη και η Ρωμιοσύνη της!
Άς κλαίνε και οι Αρχιερείς της Ρωμαϊκής Θρησκείας!
Ο Ελληνισμός ζεί και θα Βασιλεύει!
Οι Έλληνες, οι αείπαιδες Έλληνες, άν δεν το μπορούν,
ας ακολουθήσουν αυτήν των ταπεινών την Μοίρα!


Η Πόλις, το τελευταίο προπύργιο της κραταιάς, άλλοτε, Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, μοιραία, μη έχοντας άλλην επιλογή, θα διαφυλάξει τα νώτα των Προεστών της και, αφού προκριθεί το... Ιστορικό Συνοικέσιο, θα ενταχθεί, όχι χωρίς το απαραίτητο αίμα που χρειάζονται όλες οι ιστορικές... δικολαβίες, στην Νεαρά, τότε, Οθωμανική Αυτοκρατορία! 
Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, των δυναμικών, πάλαι ποτέ Διγενών Ακριτών, ως… Προικώα Δωρεά, χαρίστηκε το τελευταίο προπύργιο του σταυροκοπούμενου  Βυζαντίου, οι δε μεγαλόσχημοι, Έλληνες κατά την παιδείαν ή το γένος και οι πολυπράγμονες και πεφωτισμένοι Φαναριώτες, αρκέστηκαν, απολαμβάνοντας τις συμπεφωνημένες προνομίες τους, στο να καμαρώνουν τον Άρχοντα της Πατριάς τους ενδεδυμένον την στολή και τα σημεία των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων! Ο άρχων της Πατριάς των Ελλήνων, ύβρις γιά τον Ελληνισμό, αντάλλαξε την υπηκοότητα και την υποτέλεια των Ελλήνων το Γένος με την αυτοκρατορική των Βυζαντινών την στολή, την ράβδο και την Μίτρα και 600 τόσα χρόνια, ως αντιπρόσωπος του Θεού επί της γης, Οικουμενικός κατά την δήλωσή του, ευλογάει τους Οθωμανούς Κυρίους του!


   Αλήθεια, πόσες χιλιετίες, ακόμη, θα κρύβουμε το μεγάλο μας το… Ανθελληνικό Μυστικό; Αθλίων έργο ο διακανονισμός με την Ρώμη και η παράδοση του Μακεδονικού Κράτους των Επιγόνων του Μ. Αλεξάνδρου με αντάλλαγμα προνομίες πάλι και, ως επιδόρπιον, την προσκύνηση του Θεοποιημένου Αλεξάνδρου, την οποία διαχειρίστηκαν, ως Απόστολοί της, τόσον επιτυχώς οι δύο Μακεδόνες Σάρπαλοι.
Πόσες χιλιετίες, ακόμη θα σπάζουμε το κεφάλι και την λογική μας για να κατανοήσουμε το Αυτοκρατορικό Δόγμα του Κυρίου της Ανατολής*, του Roman Emperor Caesar Caivs Flavivs Valerivs Avrelivs Constantinvs Avgvstvs;
    Αιώνες-Αιώνων πέρασαν και θα περάσουν, έκτοτε, και οι Έλληνες θα αποδείξουν, ιστορικά, την απροσμέτρητη… ταπεινότητά τους! Άριστοι σύμβουλοι και σπουδαίοι Υπάλληλοι οι παρασιτιζόμενοι, δουλοπρεπείς διά τούτο, Προεστώτες  Έλληνες!

.....Ο Ελλαδικός Ελληνισμός, αείπαις και αφελής, με ώμους αδύνατους να σηκώσει μόνος του την κληρονομιά του Ελληνισμού, από ιδρυτικός μέτοχος της Ρωμαϊκής ΠανΤοΚΡαΤοΡίας, στύλος κεντρικός της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, χωρίς καμιά απαίτηση στην νομή της εξουσίας, υποτελής και υπάλληλος, θα περιοριστεί στον ρόλο του γραμματικού και του κατώτερου, τοπικού διοικητικού παράγοντα της Οθωμανικής επικράτειας, πουλώντας θρησκευτική αγωγή και μελλοντικούς παραδείσους σε υπόδουλους και υπηρεσίες ταλάντων σε άξεστους ηγεμόνες. Σε έναν ατέλειωτο μεσαίωνα, δύο χιλιετιών υποτέλειας, το έθνος των ηρώων και της πνευματικής δημιουργίας, έχοντας ξεπουλήσει όλη του την κληρονομιά στους βάρβαρους, θα απογραμματιστεί. Προδομένο και ξαναπροδομένο, έθνος αγροίκων, δελεασμένο από τις προσφορές των Φράγκων, θα αποσύρει τις όποιες προνομιακές μετοχές του και τα ιστορικά του δικαιώματα από μία φυλλορροούσα οθωμανική κυριαρχία και, με την αρωγή φιλελλήνων πρακτόρων ξένων και αλλοτρίων συμφερόντων, θα περιοριστεί στην είσπραξη και την διαχείριση των λυτηρίων λύτρων της εθνικής απελευθέρωσης, τα οποία ποτέ, έως σήμερα, δεν θα καταφέρει να ξεπληρώσει.

    ΘΑΡΡΕΙΤΕ, όμως! Οι Σύμβουλοι, εγγράμματοι Φαναριώτες, γιά τους δικούς τους λόγους, ενώ εξέτρεψαν την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, άθελά τους, παρέσυραν τους Νέους, Δυναμικούς Οικοδεσπότες της Υψηλής Πύλης σε μία ιστορική... παγίδα!
    Ο Ελληνισμός φωτιά είναι που συντηρεί την Ανθρωπότητα και, όσονούπω, κατά τας Γραφάς και τους Προφύτες**, θα επανέλθει εν... τη δόξει του!
………………………………………
* Ο Κωνσταντίνος ο Μέγας.
** Προφύτης = ο Υπονομευτής
Εάλω η Πόλις! Επιτέλους! 
Και μετά, θα... κλαίνε οι Έλληνες 
γιά ’κείνα που ποτέ δεν τα αξιώθηκαν!
- είπεν ο Ίστωρ -

    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου