επιλογή γλώσσας

➤ CHOOSE your Language ↓↓ Sprache WÄHLEN ↓↓ ВЫБЕРИТЕ свой язык ↓↓ ОБЕРІТЬ свою мову ↓↓CHOISISSEZ votre langue ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ELIGE tu idioma ↓↓ 选择你的语言 ↓↓ 選擇你的語言 ↓↓ Scegli la tua LINGUA ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ اختر لغتك ↓↓ Dilinizi seçiniz ↓↓ अपनी भाषा चुनें ↓↓ زبان خود را انتخاب کنید ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ZGJIDHni gjuhën tuaj ↓↓ ИЗБЕРЕТЕ вашия език ↓↓ 言語を選んでください ↓↓ בחר את השפה שלך ↓↓..

LANGUAGE SELECTION ↓↓ SPRACHAUSWAHL ↓↓ CHOIX DE LA LANGUE ↓↓ SCELTA LINGUA ↓↓ ВЫБОР ЯЗЫКА

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Με Ευρώ ή με Δραχμή; Άσχετο! Αξίζαμε μιά σοβαρότερη Πατρίδα...


Απλά τα οικονομικά! Ένας οικονομολόγος, αν ξεφύλλισε κανένα πανεπιστημιακό σύγγραμμα στην ζωή του, είναι ικανός να σε ενημερώσει ή, ανάλογα, εν γνώσει του, να σε εξαπατήσει! Ένας Έλληνας, πολιτικός καριέρας, δεν χρειάζεται να σκέφτεται! Λίγα πράγματα μπορεί να κατανοήσει και, μεταξύ μας, δεν είναι και κανένας... Αριστοτέλης! Εξ άλλου δεν είναι αυτός ο... ρόλος του! 

Πάμε να διδαχθούμε από τoν βίο και την πολιτεία των κανόνων, των μέτρων και των σταθμών.
Παρακολουθείστε έναν συνηθισμένο, παλαιότερο ζυγό.
Η ένδειξη του βάρους εξαρτάται και από το άγκιστρο αναρτήσεως του ζυγούα ή β ! Για το ίδιο προς ζύγιση αντικείμενο, με ανάρτηση του ζυγού από το αη ένδειξη ισορροπίας είναι πολύ μικρότερη από εκείνη, όταν η ανάρτηση γίνεται από το β !
Τα μυαλά, τα ρολόγια και τα καντάρια, ποτέ, μα ποτέ δεν μπορεί να... συμφωνούν!
Με το δικό σου καντάρι είσαι, πάντα, ο κερδισμένος! έλεγεν ο Μίνως. 
Όταν πουλάμε χρησιμοποιούμε τις... βαρειές, με β, και όταν αγοράζουμε, τις αλαφριές, με α!
Κάθε δοσοληψίας προηγείτο η συμφωνία για την χρήση ενός συγκεκριμένου ζυγού, αυτού που πωλούσε ή αυτού που αγόραζε ή ενός τρίτου! Το πλεονέκτημα της επιλογής δεν το είχε όποιος  από τους δύο πιεζότανε, ο πωλητής ή ο αγοραστής! Το πάλευαν και οι δύο!  

    Ένας Γερμανός πουλάει γερμανικά προϊόντα αξίας, σε σκληρό Ευρώ, και αγοράζει πάμφθηνα, αγαθά χαμηλής αξίας, σε Ευρώ ή σε άλλα... μαλακά νομίσματα! Ο Γερμανός έχει επενδύσει σε καλά προϊόντα, και, χρηματοδοτώντας, χωρίς δικά του χρήματα, ένα διεθνές κύκλωμα πρακτόρων των συμφερόντων του, έχει... εξαγοράσει καλές αγορές και μεγάλες, σβήνοντας από τον χάρτη όποιον φιλόδοξο ανταγωνιστή του! Πρώτοι παθόντες, των... φίλων και... προϊσταμένων μας, των Γερμανών, η Ελλάδα και οι απλοί, του λαού οι Έλληνες!    
   Ένας Έλληνας δεν μπορεί να πουλήσει... τίποτα σε Ευρώ ενώ αγοράζει τα πάντα, ακόμη και οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά και... αέρα κοπανιστό, σε σκληρό Ευρώ! Αργά ή γρήγορα θα χρεοκοπούσε. Το είχαν προβλέψει! Η δυστυχία είναι ότι τον χρεοκόπησαν τον άτυχο τον Έλληνα και το δυστυχέστερο ότι αυτό έγινε μεθοδευμένα και οι Εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι του Λαού, χειριστές των κανόνων, διά τούτο, τσέπωσαν τα... εργολαβικά τους! "Μεγάλη η χάρις τους"! Αλήθεια, τι θα ήμασταν χωρίς αυτούς;
  Θυμάται κανείς το εγχείρημα της ΣΤΡΑΝ (Πάχη Μεγάρων), την ΧΡΩΠΕΙ, την Ο.Α., τα  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ; Ξέρει κανείς, ότι η Ελλάδα, από το 1974, με... 40 χαμένα χρόνια, είναι πετρελαιοπαραγωγός χώρα; 

    Ήταν τερατώδες να έχουμε, ειδικά με τους Γερμανούς, το ίδιο νόμισμα! 
Μήν κάνετε σεμπριά με τους δυνατούς και τους άρπαγες! 
Και μη φυτέψετε, μαζί, κρεμμύδια! 
Θα σας τα τρίψουν στην... μούρη!


Υ.Γ. Πάντως τον... ευφυή ήρωα του Δημοψηφίσματος, περί EURO ή ΔΡΧ, τον τρέλαναν στο... ξύλο, οι άλλοι Θεατρίνοι της Ευρώπης! Αλήθεια, δεν το έγραφε αυτό ο ρόλος του δικού μας; Το... ξύλο ήταν στο σενάριο ή ο "ήρωας, που πάλεψε" μαζί με τον "αμίλητο, για λογαριασμό του οποίου θα μιλήσει η... Ιστορία", θα παίξει, μελλοντικά, ως Μέγας της Ελλάδος Έπαρχος;

Κατανοήσατε, τώρα, τις βαρειές και τις αλαφριές των ζυγών;
Καταλάβατε την συμβολή των... κανόνων στην έκβαση ενός παιγνιδιού;
- εμείς, καθάρματα, με Ευρώ είτε με Δραχμή, αξίζαμε μιά καλύτερη Πατρίδα...
είπεν ο Ίστωρ -


Εικόνα από: Λαογραφική Συλλογή Νικολάου Απ. Μαρδάνη

1 σχόλιο:

  1. Έχετε κάνει καταπληκτική δουλειά, μπράβο σας!!!
    Ότι φωτογραφίες χρειάζεστε μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μου και να διαλέξετε αυτήν που επιθυμείτε!
    Νίκος Μαρδάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή